З метою забезпечення власної безпеки для купленої техніки слід встановювати стабілізатор напруги. Адже часті перепади з відхиленнями, що допускаються в електричній мережі на 10-15% можуть призвести до згорання приладу. Сьогодні існує великий вибір стабілізаторів різних видів, які мають різні принцип дії і технічні показники, а також свої переваги і недоліки. Всі вони підходять для використання в побуті.

Існує кілька типів стабілізаторів потенційно придатних для побутових потреб і перш за все для захисту пральної машини і інший дорогої побутової техніки. Відрізняються вони один від одного конструкцією, принципом роботи і характерними показниками. Це стабілізатори релейного типу, стабілізатори феррорезонансного типу, стабілізатори ступеневого типу та стабілізатори електромеханічні.

Стабілізатор напруги для пральної машини використовують в якості захисту цього домашнього помічника при перепадах напруги та інших можливих збоях в електропостачанні. Часто постачальники не забезпечують потрібну якість електроенергії, а саме, частоту 50 Гц і напруга 220 В ± 10%. При подачі дуже низької напруги на пральну машину двигуну не вистачає пусковий потужності, щоб вийти на номінальні обороти. У цьому випадку він функціонує в режимі пускових струмів.

У цей момент по обмоткам приводного агрегату протікає електричний струм, величина якого в багато разів більше робочих параметрів. В результаті двигун витрачає електроенергію в 5-6 разів більше звичайного, починає перегріватися, що призводить до зношування його ізоляції. Головною небезпекою є в цьому випадку те, що охолодження приводу пральної машини відбувається в момент обертання. Якщо двигун не встигне розкрутитися, долаючи пусковий момент протягом певного часу, то він вийде з ладу.

Стабілізатор повинен бути обраний, виходячи з потужності пральної машини. У технічних характеристиках пральної машинки вказана потужність, споживана при експлуатації. Цей показник потужності слід збільшити на 40% і округлити в сторону збільшення. На виході виходить напруга, яку повинний витримувати стабілізуючий пристрій. Потрібно обов’язково враховувати амплітуду перепаду напруги.

Результат пошуку зображень за запитом "стабілізатор напруги"

Вибирати стабілізатор для пральної машинки потрібно з урахуванням класу енергозбереження. Від цього залежить, який стабілізатор потрібен для пральної машини. Підбір слід робити відповідно до його перевантажувальної здатності — тобто, величиною, що відповідає за граничне перевантаження в певний проміжок часу. Моделі з низькою перевантажувальною здатністю при найменшій аварійній ситуації будуть завжди відключати навантаження. Тим самим вони можуть завдавати шкоди устаткуванню, яке вони повинні захищати, або можуть самі вийти з ладу.

Вибір стабілізатора напруги для пральної машинки не такий складний, по-перше слід уважно прочитати технічні документи на агрегат. Зазвичац там вказані такі параметри:

— споживана потужність пристрою;

— відхилення від норми, яке можливе при функціонуванні;

— допустима частота струму в мережі.

Далі треба заміряти напругу, яка є в мережі. В нагоді стане такий механізм як вольтметр. Заміри необхідно робити при роботі машинки, щоб визначитися з обсягом коливань та перепадів. Підсумковими значеннями необхідно скористатись щоб визначити який саме стабілізатор необхідний пральній машині.

Для прикладу — на пральну машинку з потужністю 2 кВт, рекомендовано скористатись стабілізатором потужністю 3 кВт. Окремо треба зазначити, що пральні апарати Електролюкс і Zanussi потребують стабілізатор з точністю в 5 відсотків, а от для інших моделей можна обрати агрегат з точністю в 10 відсотків.

Один з кращих варіантів на ринку стабілізатрів напруги для пральної машини порадили б модель Гібрид 9-1/10а, потужністю 2,2 кВт

На останок можна зазначити, що не обов’язково ставити стабілізатор тільки для пральної помічниці. Стабілізатор логічно встановлювати на все житло, не забуваючи при цьому врахувати суму максимальних потужностей всіх домашніх помічників, якими користуються в будинку.

Комментарии запрещены.

Часы - символ стиля
  • Мужские часы Timex Tx2n746

    Мужские часы Timex Tx2n746

    Мужские наручные часы Timex Tx2n746 в спортивном стиле с подсветкой INDIGLO night-light. В часах надежный кварцевый механизм.... 

  • Мужские часы LEE COOPER LC06360.499

    Мужские часы LEE COOPER LC06360.499

    Мужские часы-хронограф LC06360.499. Корпус изготовленный из высококачественной нержавеющей стали с покрытием «Rose...